Peltojen salaojitus

Salaojitus avaimet käteen-urakkana

Toimitamme salaojituksen avaimet käteen -periaatteella. Tilaajan ei tarvitse erikseen huolehtia suunnittelusta ja materiaalien hankinnasta – nämä ovat kiinteä osa urakkaa. Toimimme aktiivisesti Varsinais-Suomessa sekä sen ympäryskunnissa Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueilla yli 20 vuoden kokemuksella. Teemme salaojituksia myös kauempana, joten älä epäröi ottaa yhteyttä!

Toimintamallissamme salaojien suunnittelu ja toteutus on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä tekee käytännön työstä sujuvaa ja kustannustehokasta. Toimitamme tarvittavat materiaalit suoraan työmaalle ja asennamme putket tela-alustaisilla koneilla, jotka ovat hellävaraisia maaperälle.

Rakennesalaojitus on nykyaikaisen viljelyn vaatimuksiin kehitetty menetelmä, jonka perustana on tiheään, useimmiten kuuden metrin välein asennetut salaojaputket. Salaojasoran sijaan käytämme putken ympärillä suodatinkangasta. Tämä ratkaisu on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen. Raskaita soravaunuja ei tarvita, mikä pienentää maahan kohdistuvaa rasitusta. Menetelmä on osoittautunut toimivaksi erityisesti savimailla ja se soveltuu monenlaisiin olosuhteisiin.

Salaojasuunnittelu

Palveluihimme kuuluu myös pellon vesitalouden suunnittelu. Teemme ammattitaidolla suunnitelmat perinteisistä täydennyssalaojituksista rakenne- ja säätösalaojituksiin, pellon sen hetkisen tarpeen mukaan.

Salaojasuunnittelumme on modernia, ja otamme huomioon nykyaikaisten salaojakoneiden monipuoliset käyttömahdollisuudet. Pyrimme suunnittelemaan uusintaojituksen rikkomatta turhaan vanhoja salaojia. Pellon pinnanmuodot mittaamme GPS-pohjaisilla työkaluilla, ja varsinaisen suunnittelutyön teemme CAD – sovelluksilla tietokoneella.

Teemme salaoja- ja täydennysojitussuunnitelmia myös erikseen esimerkiksi asiakkaan halutessa tehdä ojitustyö itse omalla kalustollaan. Tallennamme salaojakartat salaojayhdistyksen tietokantaan tulevaisuuden tarpeita varten.

Salaojakartta-arkisto

Toimitamme salaojayhdistyksen arkistossa olevat kartat yhdistyksen määrittelemään omakustannehintaan.

Salaojayhdistyksen salaojakartta-arkistoon on kerätty lähes kaikki Suomen salaojakartat vuodesta 1918 alkaen. Arkisto on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen, ja lähetämme kaikki tekemämme suunnitelmat arkistoitavaksi.

Tilauksen perusmaksu – 25€
Paperikartta A4 ja A3 – 5€/kpl
Paperikartta A2 – 10€/kpl
Kartta kuvatiedostona – 5€/kpl

Tilaus sisältää:
Paperikarttatilaus kaksi kopiota/kartta, lisäkopio 2€/kpl
Sisältää toimitusmaksun ja laskutuksen

Peltojen salaojitus

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä lomakkeella tai puhelimitse niin sovitaan aika vierailulle.